Over ons

Wat doen wij?

Met een uniek concept leveren wij, de Twentsche Horeca Opleider, een bijdrage aan de ontwikkeling van kwalitatief en vakbekwaam horecapersoneel. Wij zetten onze eigen kennis, ervaring en netwerk in om een leercultuur binnen de horeca te creëren waarbij het blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf naar boven halen centraal staat, voor de leerlingen en onszelf. De Twentsche Horeca Opleider is een laagdrempelige school voor (aankomend) horecapersoneel. Wij geloven dat horecatoppers echte doeners zijn, en daarom gebaat zijn bij veel praktijkonderwijs. Wij zetten in op veel praktijklessen, kleine klassen, persoonlijke begeleiding en sociale- en werknemersvaardigheidstrainingen. Je leert bij ons dus niet alleen de werkzaamheden die passen bij het vak, maar bijvoorbeeld ook hoe je een sollicitatie het beste aan kunt pakken. De leerling kan tijdens het volgen van de opleiding bij externe restaurants stage lopen, maar ook een stageplek in de Twentsche Foodhal is mogelijk. Bij het succesvol afronden van de opleiding zal de leerling een waardevol SVH erkend diploma krijgen, waarmee hij of zij direct aan de slag kan in het werkveld!

Wat is onze drijfveer?

“Iedereen verdient het om zijn/haar kwaliteiten te ontdekken, om zo de beste opstap te kunnen maken naar een mooie carrière in de horeca, ongeacht achtergrond of ervaring.”

Wat maakt ons uniek?

✓ Binnen 6 maanden een SVH erkend vakdiploma

✓ Kleine klassen, 6 tot maximaal 10 leerlingen per klas

✓ Praktijkgericht onderwijs

✓ Geen generieke vakken

✓ Gegarandeerd een stageplek

✓ Intensieve persoonlijke begeleiding

Ontmoet ons kernteam!

Docent

Eugène Christoffel

Eugène Christoffel is praktijkinstructeur bij de Twentsche Horeca Opleider en geeft praktijk- en theorielessen voor de opleidingen; Keukenassistent, Kok en Fastservice. Hij heeft al veel ervaring in de horeca en heeft zelfs een eigen horecazaak opgericht die al 28 jaar lang succesvol draait. In deze tijd heeft Eugène veel geleerd over het horecavak, hoe je een onderneming met personeel en stagiaires moet runnen en vooral over zichzelf. Op 1 mei 2023 heeft Eugène zijn zaak verkocht om meer tijd voor zichzelf vrij te maken.

“Het leukste aan praktijkinstructeur zijn vind ik, dat je naast het productieve werken in de keuken, stagiaires op mag leiden, begeleiden en enthousiasmeren voor het mooiste vak dat er is!”

Docent

Wojtek Aleksandrzak

Wojtek Aleksandrzak is docent bij de Twentsche Horeca Opleider. Hij geeft praktijk- en theorielessen voor de opleidingen; Keukenassistent, Kok en Fastservice. Jarenlang werkte hij op hoog niveau in de keuken. Na een tijdje besloot hij een carrièreswitch te maken en heeft hij gewerkt als werkleider en jobcoach met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Later werkte hij in het onderwijs als coördinator en trainer van jongeren. Hiernaast deed hij soortgelijke activiteiten. Zijn passie is het delen van alle kennis en ervaringen die hij heeft opgedaan in zijn brede loopbaan, zodat iedereen hier gebruik van kan maken.

“Ik ben een enthousiaste en zelfverzekerde optimist die af en toe een tikkeltje eigenwijs kan zijn. Zakelijk en serieus, maar af en toe zeker in voor een grapje. Ik wil met mijn ervaringen leerlingen enthousiasmeren voor het mooie horecavak!”

Docent

Jeroen Moorman

Jeroen Moorman is SoVa docent bij de Twentsche Horeca Opleider. Met de rode baret van de luchtmobiele brigade als basis heeft hij vanuit verschillende begeleidende functies in de zorg geleerd zijn ervaringen in te zetten om anderen te ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling. Door een enthousiaste, betrokken en persoonlijke aanpak leert hij de leerlingen door middel van zelfreflectie te kijken naar hun eigen krachten en persoonlijke drijfveren om vanuit daar te handelen. Dit doet hij bij zowel zijn eigen bedrijf Moormana, maar ook met de leerlingen van de Twentsche Horeca Opleider. Hij geeft 1 ochtend per week training aan de leerlingen in sociale- en werknemersvaardigheden.

Docent

Anne Slutter

Anne Slutter geeft les bij de Twentsche Horeca Opleider aan de leerlingen van de opleidingen; Bedieningsassistent en Gastheer/-vrouw. Ze heeft vanaf de middelbare school altijd bijbaantjes gehad in de horeca. Na het afronden van haar opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening is ze fulltime in de horeca gaan werken. Ze heeft inmiddels een kleine 10 jaar ervaring in de horeca en bezit de SVH diploma’s; Sociale Hygiëne en Leermeester.

“Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe leerlingen steeds enthousiaster worden over het werken in de horeca. Ik hoop nog veel leerlingen op te mogen leiden als bedieningsmedewerker of gastheer/-vrouw!”

Opleidingscoördinator

Ellen Pots – van den Berg

Ellen Pots – van den Berg is opleidingscoördinator bij de Twentsche Horeca Opleider. Met haar uitgebreide ervaring is Ellen een waardevolle toevoeging voor het team. Ze heeft veel ervaring en kennis opgebouwd door te werken met diverse doelgroepen, vooral binnen de zorgsector, en is directeur geweest van een re-integratiebedrijf. Dankzij deze ervaring begrijpt zij wat mensen nodig hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Binnen de opleiding begeleidt zij de leerlingen intensief, van intake tot nazorg, en is ze de smeerolie tussen alle betrokken partijen.

“Ik vind het belangrijk dat je investeert in mensen, ze ontwikkelt. Wij bieden leerlingen een laagdrempelige school met kleine klassen, warme begeleiding, korte lijnen en interne opleidingen. Wij zijn een kleinschalige school met aandacht voor mensen. Wij streven ernaar om de talenten van ieder individu naar boven te halen!”