Nieuwe opleiding bij de Twentsche Horeca Opleider: Medewerker Fastservice

Vanaf september 2023 biedt de Twentsche Horeca Opleider de opleiding Medewerker Fastservice niveau 2 aan. In een wereld waarin mensen steeds drukker zijn en minder tijd hebben, vormt de fastservice een belangrijk onderdeel binnen de horeca. Binnen de fastservice draait het allemaal om het bieden van snelle en goed smakende gerechten, die voldoen aan de wensen van de gasten.

Tijdens de opleiding Medewerker Fastservice ben je vooral praktijkgericht bezig. Je volgt 1 theoriedag per week, waar je de nodige vakkennis meekrijgt. Ook volg je 1 ochtend SoVa-training per week, waar je getraind wordt in sociale- en werknemersvaardigheden. Daarnaast loop je 3 dagen stage per week in de Twentsche Foodhal of een ander erkend leerbedrijf, om op deze manier veel in de praktijk te oefenen. Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je een SVH erkend diploma, waarmee je direct de arbeidsmarkt op kan!

Vakgebied fastservice

Fastservice omvat verschillende soorten eetgelegenheden, waaronder fastfoodrestaurants, cafetaria’s, bezorgservices, ijssalons en broodjeszaken. Deze eetgelegenheden hebben allemaal gemeen dat de nadruk ligt op snelheid, gemak en kwaliteit. Een goed fastservicebedrijf heeft een goede organisatie en personeel dat efficiënt werkt. Het personeel moet goed weten wat ze moeten doen en hoe ze dit zo snel mogelijk kunnen doen. Het is ook belangrijk dat ze rustig blijven, zelfs als het druk is. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat de wachttijden kort zijn en dat alles soepel verloopt.

Bij fastservice draait het niet alleen om snelheid, maar ook om kwaliteit. De gasten verwachten dat hun gerechten vers worden bereid en dat er aandacht wordt besteed aan de presentatie. Een goede fastservicemedewerker heeft oog voor detail en handelt elke bestelling met zorg en nauwkeurigheid af, zonder dat de kwaliteit van gerecht aangetast wordt.

Ook is klantgerichtheid erg belangrijk in de fastservice. Het personeel moet vriendelijk en gastvrij zijn, en in staat zijn om snel te schakelen tussen verschillende klanten en hun bestellingen. Het gaat uiteindelijk niet alleen om het serveren van het juiste gerecht, maar ook om het bieden van een positieve ervaring aan elke gast.

In de fastservice is het belangrijk om nieuwe trends en ontwikkelingen in de voedingsindustrie te volgen, om eventueel de menu’s te vernieuwen en aan te passen aan de veranderende voorkeuren van de gasten. Denk hierbij aan gezonde opties, vegetarische en veganistische gerechten en het gebruik van duurzame en lokale ingrediënten.

Al met al speelt fastservice een belangrijke rol in de horecabranche. Het biedt gasten een snelle en goed smakende eetervaring, terwijl het de bedrijven de mogelijkheid biedt om efficiënt te werken en een breed publiek aan te spreken. Met de juiste focus op snelheid, kwaliteit, klantgerichtheid en het volgen van trends en ontwikkelingen, kan de fastservice een succesvol onderdeel zijn binnen de horeca.

Krijg 50% van jouw opleidingskosten vergoed door IKBINDR/ Twents Fonds voor Vakmanschap

Nieuwe opleiding bij de Twentsche Horeca Opleider: Bedieningsassistent

Nieuwe opleiding bij de Twentsche Horeca Opleider: Gastheer/-vrouw