Nieuwe opleiding bij de Twentsche Horeca Opleider: Bedieningsassistent

Vanaf september 2023 biedt de Twentsche Horeca Opleider de opleiding Bedieningsassistent niveau 1 aan. Als bedieningsassistent vervul je een belangrijke rol in de horecabranche en draag je bij aan een onvergetelijke eetervaring voor de gasten. Je zorgt ervoor dat alles soepel verloopt in de horecagelegenheid waar je werkt.

Tijdens de opleiding Bedieningsassistent ben je vooral praktijkgericht bezig. Je volgt 1 theoriedag per week, waar je de nodige vakkennis meekrijgt. Ook volg je 1 ochtend SoVa-training per week, waar je getraind wordt in sociale- en werknemersvaardigheden. Daarnaast loop je 1 dag stage per week in de Twentsche Foodhal of een ander erkend leerbedrijf, om op deze manier veel in de praktijk te oefenen. Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je een SVH erkend diploma, waarmee je direct de arbeidsmarkt op kan!

Vakgebied bedieningsassistent

Een bedieningsassistent is niet alleen verantwoordelijk voor het opnemen van bestellingen en het serveren van gerechten, maar vervult ook andere belangrijke taken. Deze taken kunnen onder meer het ontvangen en plaatsen van gasten, het opdekken en indekken van tafels, het aanvullen van voorraden en het schoonhouden van het restaurant omvatten. De bedieningsassistent is altijd oplettend en bereid om bij te springen waar nodig, om een efficiënte en gastvrije service te leveren.

Een goede bedieningsassistent is gastvrij en heeft oog voor detail. Hij of zij weet hoe gasten op een warme manier verwelkomt kunnen worden, kan oprechte aandacht aan ze geven en zorgt voor een positieve interactie.

Daarnaast is communicatievaardigheid een belangrijk onderdeel van het werk van een bedieningsassistent. Hij of zij moet goed kunnen luisteren naar de wensen en behoeften van de gasten, vragen kunnen beantwoorden en duidelijk kunnen communiceren met collega’s. Een goede samenwerking en afstemming met het team zijn cruciaal om een goede en snelle service te bieden aan de gasten.

Kortom, een bedieningsassistent is een waardevolle kracht binnen de horecabranche en draagt bij aan de reputatie en het succes van een horecagelegenheid. Met gastvrijheid, oog voor detail, een professionele houding en goede communicatievaardigheden levert hij of zij een belangrijke bijdrage aan het creëren van een positieve eetervaring voor gasten en het soepel laten lopen van de bediening in een horecagelegenheid.

Krijg 50% van jouw opleidingskosten vergoed door IKBINDR/ Twents Fonds voor Vakmanschap

Nieuwe opleiding bij de Twentsche Horeca Opleider: Medewerker Fastservice

Nieuwe opleiding bij de Twentsche Horeca Opleider: Gastheer/-vrouw