“Voor mensen die extra begeleiding nodig hebben is de Twentsche Horeca Opleider de perfecte plek.”

Melvin volgt de opleiding Kok niveau 2 bij de Twentsche Horeca Opleider.

Wat was jouw motivatie om de opleiding te gaan volgen?

“Ik heb koken altijd al heel erg leuk gevonden. Ik heb hiervoor al ongeveer 6 jaar in de horeca gewerkt en ik merkte dat hoe meer ik daar met koken bezig was, hoe enthousiaster ik werd. Ik leerde veel over verschillende ingrediënten en vleesproducten en vond het geweldig om gasten blij te maken met het eten.”

Hoe ben je terecht gekomen bij de Twentsche Horeca Opleider?

“Via mijn contactpersoon bij de gemeente. Ik had net ontslag genomen bij mijn werk. Ik wilde niet terug naar het ROC omdat het hier ook niet helemaal goed ging. Ongeveer 2 weken later zei mijn contactpersoon dat ik hier een opleiding kon volgen. Dit wilde ik wel. Al snel hoorde ik dat er plek voor mij was en ik direct in kon stromen. Zo ben ik in januari gestart met de opleiding.”

Wat heb je geleerd van de opleiding?

“Het omgaan met gasten, spontaan zijn en bepaalde snijtechnieken bij naam.”

Waar loop je stage?

“Ik loop stage in de Twentsche Foodhal. Ik ben begonnen bij Downtown Sushi en nu loop ik stage bij Los Tacos Hermanos. Hierna ga ik naar Little Texas. Ik vind de sfeer en het concept van de Twentsche Foodhal heel erg leuk en ik merk aan de gasten dat zij dit ook vinden.”

Hoe ervaar je de begeleiding van de school?

“Ik vind de begeleiding goed. Er wordt veel aandacht gegeven aan elk individu. Ik weet dat als ik ergens mee zit, ik terecht kan bij de docenten.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Ik wil later mijn eigen restaurant, maar na mijn opleiding wil ik eerst het liefst in de Twentsche Foodhal blijven werken. Op deze manier doe ik meer ervaring op.”

Zou jij de Twentsche Horeca Opleider aanbevelen aan anderen?

“Ja, voor mensen die extra begeleiding nodig hebben is dit de perfecte plek. Er wordt tijdens de opleiding veel aandacht aan jou en dingen waar jij tegenaan loopt besteed. De klasgenoten onderling helpen elkaar ook goed. Daarnaast zijn de kleine klassen erg fijn omdat er hierdoor beter op je gelet kan worden en er meteen aandacht voor je is als je ergens tegenaan loopt. De opleiding is ook heel praktijkgericht. Dit vind ik heel fijn omdat ik veel moeite heb met theorie. De theorie die hier 1 keer per week aangeboden wordt is heel toegankelijk.”

Welke adviezen zou je geven aan mensen die twijfelen om een opleiding te volgen bij de Twentsche Horeca Opleider?

“Gewoon proberen en over je heen laten komen. Ik snap de twijfel, maar ik denk dat de twijfel hier snel voor je wordt weggenomen. Je merkt snel genoeg of het iets voor je is of niet.”

“Binnen de Twentsche Horeca Opleider krijg ik de ruimte om mezelf te zijn en daardoor heb ik me heel goed kunnen ontwikkelen.”

“Ik vind het fijn dat de lessen en mijn stageplek op dezelfde locatie zijn.”

“Mijn zelfvertrouwen is opgebouwd en ik ben een stapje dichter bij mijn toekomstdroom.”