“Mijn zelfvertrouwen is opgebouwd en ik ben een stapje dichter bij mijn toekomstdroom.”

Oud-leerling Timo is begonnen met de opleiding Keukenassistent niveau 1 bij de Twentsche Horeca Opleider. Na twee maanden kwam Timo erachter dat hij wel een niveau hoger aankon. In overleg met zijn docenten en begeleiders is hij tussentijds overgegaan naar de opleiding Kok niveau 2.

Wat was jouw motivatie om de opleiding te gaan volgen?

“Ik wilde samen met mijn vriendin een een eigen kattencafé beginnen.”

Hoe ben je terecht gekomen bij de Twentsche Horeca Opleider?

“Ik ben begonnen bij de Houtmeesters in de Perfomance Factory. Na een tijdje werd mij gevraagd of ik misschien een koksopleiding wilde volgen. Ik werd eigenlijk meteen enthousiast, hier was ik naar op zoek. Ik heb meteen “ja” gezegd.”

Wat heb je geleerd van de opleiding?

“Kalm blijven, niet stressen, snijtechnieken, hoe je spullen moet bewaren, kruiden moet mixen en nog veel meer. Deze dingen neem ik zelfs thuis mee.”

Waar heb je stage gelopen?

“Ik heb stage gelopen in de Twentsche Foodhal. Hier ben ik bij verschillende keukens geweest. Hierdoor heb ik veel verschillende dingen kunnen leren.”

Hoe heb je de begeleiding van de school ervaren?

“Geweldig. Het is natuurlijk een kleine klas geweest, dus als er een vraag was, was er meteen aandacht voor jou. Als je moeite had, luisterden ze naar jou. Als je extra hulp nodig had, kreeg je dat. Ik heb er voor gekozen om een dag langer stage te lopen, en dit was geen probleem. Op andere scholen wordt zulke begeleiding niet geboden en hier wel. Ik vond dit erg fijn en had deze begeleiding ook echt nodig.”

Wat doe je momenteel op het gebied van opleiding of werk?

“Op dit moment werk ik bij Little Texas, in de Twentsche Foodhal. Ik heb het hier naar mijn zin en hoop hier nog veel te kunnen leren.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Ik wil eerst genoeg ervaring opbouwen bij Little Texas. Daarna wil ik graag overstappen naar een groter restaurant, zodat ik ook eens in een andere werkomgeving kom. Ik wil nog steeds graag een kattencafé beginnen, maar dit schuif ik nog wat verder vooruit.”

Zou jij de Twentsche Horeca Opleider aanbevelen aan anderen?

“Ja, ik zou het aanbevelen. Het is voor mijzelf heel goed geweest. De klassen zijn veel kleiner dan op een reguliere school en als je soms iets niet begrijpt, ook al ben je de enige, word je hier goed geholpen. Ik voelde me hier heel prettig en niet dom. Mijn zelfvertrouwen is opgebouwd en ik ben een stapje dichter bij mijn toekomstdroom.”

Welke adviezen zou je geven aan mensen die twijfelen om een opleiding te volgen bij de Twentsche Horeca Opleider?

“Als je graag versneld een diploma wilt halen is de Twentsche Horeca Opleider erg geschikt. Doordat het versneld is moet je iets harder aan de bak, maar door de kleine klassen krijg je de juiste ondersteuning waardoor het zeker mogelijk is.”

“Binnen de Twentsche Horeca Opleider krijg ik de ruimte om mezelf te zijn en daardoor heb ik me heel goed kunnen ontwikkelen.”

“Ik vind het fijn dat de lessen en mijn stageplek op dezelfde locatie zijn.”

“Voor mensen die extra begeleiding nodig hebben is de Twentsche Horeca Opleider de perfecte plek.”