“Binnen de Twentsche Horeca Opleider krijg ik de ruimte om mezelf te zijn en daardoor heb ik me heel goed kunnen ontwikkelen.”

Tijs is begonnen met de opleiding Keukenassistent niveau 1 bij de Twentsche Horeca Opleider. Tijdens de opleiding kwam hij erachter dat hij wel een niveau hoger aankon en is hij tussentijds overgegaan naar de opleiding Kok niveau 2.

Wat was jouw motivatie om de opleiding te gaan volgen?

“Horeca heeft eigenlijk altijd wel in mijn bloed gezeten. Hiervoor volgde ik een re-integratietraject bij een lunchroom. De bedoeling was dat ik in de toekomst weer de arbeidsmarkt op zou gaan. Toevallig is dit toen op mijn pad gekomen.”

Hoe ben je terecht gekomen bij de Twentsche Horeca Opleider?

“De dochter van de eigenaresse van de lunchroom waar ik werk heeft mij benaderd en gevraagd of deze opleiding iets voor mij zou zijn. Dit leek mij wel wat. Ik wilde eerst beginnen met de opleiding Keukenassistent niveau 1, maar na een paar weken was iedereen ervan overtuigd dat ik de opleiding Kok niveau 2 aankon. Na een gesprek met mijn jobcoach heb ik besloten om inderdaad voor deze opleiding te gaan.”

Wat heb je tot nu toe geleerd van de opleiding?

“Buiten het horecavak om heb ik geleerd dat ik mezelf kan zijn. Binnen de opleiding en de Twentsche Foodhal krijg ik hier de ruimte voor en daardoor heb ik me heel goed kunnen ontwikkelen.”

Waar loop je stage?

“Ik loop stage in de Twentsche Foodhal, op dit moment bij Little Texas. Binnen de Twentsche Foodhal wisselen we telkens van keuken. Ik vind de stage superleuk en ik heb het enorm naar mijn zin. Ik voel me echt onderdeel van het team. Ik vind het concept van de Twentsche Foodhal heel erg leuk. Het werk zelf is leuk, de locatie is prachtig en de combinatie van het hebben van een keuken en toch nog contact hebben met de gasten vind geweldig. Ik doe allerlei verschillende werkzaamheden, zoals het bereiden van gerechten, bij de uitgiftebar staan en borden opmaken.”

Hoe ervaar je de begeleiding van de school?

“Ik merk dat ik zelf niet veel begeleiding nodig heb, maar het is wel goed en duidelijk aanwezig. Ik heb wel het gevoel dat ik terecht kan bij de docenten, leermeesters of de jobcoach.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Hierna wil ik heel graag werken, het liefst in de Twentsche Foodhal. Dat is op dit moment mijn droom.”

Zou jij de Twentsche Horeca Opleider aanbevelen aan anderen?

“Jazeker, tijdens de opleiding leer je puur het horecavak. Dat vind ik het mooiste aan de opleiding. Zelf vind ik school normaal gesproken niet leuk; ik heb niets met het leren uit boeken en vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Bovendien zijn de klassen mooi klein, waardoor het overzichtelijk is en de sfeer onderling erg goed is. We zijn echt één groep.”

Welke adviezen zou je geven aan mensen die twijfelen om een opleiding te volgen bij de Twentsche Horeca Opleider?

“Doe het gewoon en laat het op je afkomen. Je hebt hier een goede kans van slagen, omdat het hier veel persoonlijker is dan op andere scholen. Er is veel meer begeleiding, de lesstof sluit aan op het vak en er wordt continu maatwerk geboden.”

“Ik vind het fijn dat de lessen en mijn stageplek op dezelfde locatie zijn.”

“Voor mensen die extra begeleiding nodig hebben is de Twentsche Horeca Opleider de perfecte plek.”

“Mijn zelfvertrouwen is opgebouwd en ik ben een stapje dichter bij mijn toekomstdroom.”