“Ik vind het fijn dat de lessen en mijn stageplek op dezelfde locatie zijn.”

Maikel volgt de opleiding Keukenassistent niveau 1 bij de Twentsche Horeca Opleider.

Wat was jouw motivatie om de opleiding te gaan volgen?

“Tijdens een eerdere animatieopleiding die ik heb gevolgd en aan het werk dat ik nu doe, merkte ik dat ik het erg leuk vind om in dienst te zijn van mensen en ze te vermaken. Ook wil ik graag een keer een opleiding afronden en een diploma halen.”

Hoe ben je terecht gekomen bij de Twentsche Horeca Opleider?

“Ik werk bij een lunchroom waar ik vaak achter de bar sta. Mijn baas kwam naar mij toe om te vragen of ik een horecaopleiding wilde volgen. Dit wilde ik wel. Ik ben toen samen met een aantal collega’s begonnen met een opleiding bij de Twentsche Horeca Opleider.”

Wat heb je tot nu toe geleerd van de opleiding?

“Ik heb bepaalde snijtechnieken en warenkennis over het vak geleerd. Daarnaast heb ik tijdens mijn stage ook veel geleerd over hoe collega’s in de horeca met elkaar omgaan.”

Waar loop je stage?

“Ik loop stage in de Twentsche Foodhal waar ik telkens van keuken wissel. Op dit moment loop ik stage bij Foodbar Rauw. Hier ben ik vooral bezig met het voorbereiden van gerechten.”

Hoe ervaar je de begeleiding van de school?

“Als ik tegen dingen aanloop of zelf niet lekker in mijn vel zit, weet ik dat ik terecht kan bij de docenten en de jobcoach.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Ik heb verschillende plannen. Het lijkt mij wel leuk om te werken in de kantine van een verzorgingshuis. In de kantine worden bijvoorbeeld broodjes klaargemaakt en verkocht. Ook lijkt het mij wel leuk om bij mijn huidige werk door te gaan. Later zou ik misschien nog wel een niveau 2 opleiding willen volgen.”

Zou jij de Twentsche Horeca Opleider aanbevelen aan anderen?

“Ja, ik vind het vooral erg fijn dat de lessen en mijn stageplek op dezelfde locatie zijn.”

Welke adviezen zou je geven aan mensen die twijfelen om een opleiding te volgen bij de Twentsche Horeca Opleider?

“Gewoon proberen. Het is een unieke kans. Wees jezelf en ga ervoor. Als het uiteindelijk niets voor je is, heb je het in ieder geval geprobeerd. Zo ben ik er zelf ook in gegaan.”

“Binnen de Twentsche Horeca Opleider krijg ik de ruimte om mezelf te zijn en daardoor heb ik me heel goed kunnen ontwikkelen.”

“Voor mensen die extra begeleiding nodig hebben is de Twentsche Horeca Opleider de perfecte plek.”

“Mijn zelfvertrouwen is opgebouwd en ik ben een stapje dichter bij mijn toekomstdroom.”