Interesse?

Aanmelden of een vraag?

Neem contact met ons op via het contact formulier of bel / mail ons via:

053 20 32 312
info@twentschehorecaopleider.nl

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ons slagingspercentage is 85%.

Ja, alle opleidingen zijn erkend op NLQF-niveau en door de SVH.

Ja, een laptop of tablet is nodig voor het volgen van de opleiding. Heb je deze niet, overleg dan met ons wat de mogelijkheden zijn.

Aan het begin van de opleiding vul je samen met een leermeester een persoonlijk werkplan in. Hierin wordt jouw ontwikkeling tijdens de opleiding bijgehouden. Als je een niveau 1 opleiding volgt mag je examen doen als je genoeg groei en ontwikkeling hebt laten zien tijdens de opleiding en de leermeesters vinden dat jij klaar bent voor het examen.

Volg je een niveau 2 opleiding krijg je in het begin van de opleiding ook een BPV-map waarin alle vaardigheden en technieken staan die je moet beheersen voordat je aan het examen deel kunt nemen. Tijdens de opleiding kun je deze samen met jouw leermeester afvinken wanneer je deze beheerst. Wanneer je alle onderdelen uit jouw BPV-map hebt afgevinkt en je genoeg groei en ontwikkeling hebt laten zien, mag je examen doen.

Je kunt je op elk moment aanmelden voor één van onze opleidingen. We zullen dan contact met je opnemen om de startmogelijkheden te bespreken.

Ja, dat kan. Je kunt je hiervoor aanmelden via onze contactpagina.

Ja, het is mogelijk om 50% van de opleiding vergoed te krijgen vanuit IKBINDR.

De voorwaarden voor deze vergoeding zijn voor het volgen van een opleiding bij de Twentsche Horeca Opleider zijn:

✓ Je woont in Twente

✓De scholing versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt

✓ De opleider is een erkende onderwijsinstelling

✓ Mogelijk voor zowel de niveau 1 als de niveau 2 opleidingen

Ja, het is mogelijk om jouw examen te herkansen wanneer je deze niet hebt gehaald. Dit kan voor een heel examen of gedeeltelijk voor een theorie- of praktijkexamen. De kosten hiervoor moet je zelf betalen.

Kom je met het openbaar vervoer?

Vanaf het Station Enschede is het ongeveer 10 minuten lopen naar de school.

Kom je met de fiets?

Voor de school staan fietsenrekken waar je jouw fiets neer kan zetten.

Kom je met de auto?

Je kunt de auto parkeren op het parkeerdek van de Perfomance Factory. Je kan tegen een aangepast tarief een uitrijkaart kopen bij de Twentsche Foodhal.

Nee, de benodigde materialen, zoals een koksbuis, messenset, werkkleding en -schoenen, zitten bij de opleidingskosten inbegrepen.

Je krijgt 1 dag per week theorieles, dit is op dinsdag. Daarnaast krijg je 1 ochtend per week SoVa-training, dit is op de woensdagochtend. Daarnaast loop, afhankelijk van jouw niveau, 1 of 3 dagen stage per week bij een SVH erkend leerbedrijf.

Als je een andere moedertaal hebt dan Nederlands ben je zeker ook welkom bij de Twentsche Horeca Opleider.* Wij bieden leerlingen die geen Nederlands spreken de mogelijkheid om de opleiding te volgen door bijvoorbeeld het inschakelen van een tolk of Google Translate.

* Dit betreft maatwerk, waardoor de kosten van de opleiding mogelijk hoger worden.

Na het succesvol afronden van de door jou gevolgde opleiding krijg je een erkend SVH diploma, waarmee je direct de arbeidsmarkt op kan.

Ja, tijdens de opleiding krijg je persoonlijke begeleiding. Zo hebben wij kleine klassen van maximaal 10 studenten, zijn er korte lijnen tussen de docenten, leermeesters en stagebegeleiders en wordt er tijdens de opleiding telkens gekeken naar de beste vervolgstap voor jou. Hierdoor kunnen wij maatwerk bieden voor iedere student.

Alle lessen worden gegeven in onze school aan de Hoge Bothofstraat 39A.

Ja, tijdens de opleiding krijg je SoVa-training waarin jij veel leert over jouw kwaliteiten en valkuilen en hoe je met lastige situaties, bijvoorbeeld uit jouw stage, om kan gaan. Daarnaast word je getraind in onder andere werknemersvaardigheden en gesprekstechnieken.

Nee, tijdens jouw stageperiode krijg je geen stagevergoeding.

Om te beginnen met de opleiding moet je minimaal 18 jaar zijn en het intakeproces doorlopen. Dit bestaat uit het voeren van een intakegesprek met ons waarin wij jouw startpunt en motivatie willen bepalen. We voeren dit gesprek om er zeker van te zijn dat jij dit echt wilt en dat we jou op het juiste niveau inschatten. Hierna volgt een gesprek met de leermeesters en docenten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een dag mee te lopen met de opleiding. Als jijzelf en wij na dit intakeproces positief zijn, kan je starten met de opleiding.

De kosten van de opleiding zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Hoe meer aanmeldingen per opleiding, hoe lager de kosten per leerling. Via de contactpagina kun je contact met ons opnemen om de exacte kosten te bespreken.